In november 2017 vroegen we om afbeeldingen van de Knoptoren, we werden verrast met maar liefst 170 afbeeldingen! We hebben ze verzameld in een prachtig boek: harde kaft, glanzend papier, 130 pagina's fleurige Knoptorens aangevuld met informatie over de geschiedenis en over alle schilders.

Dit boek met de titel 'De Knoptoren een icoon van Sint-Oedenrode in kunst en geschiedenis' is vanaf 4 november 2018 voor 25 euro te koop bij de VVV en boekhandel 't Paperas in Sint-Oedenrode, en is te bestellen via info@knoptoren.nl

De meeropbrengst is bestemd voor het behoud van de Knoptoren.

Knoptorenboek in de pers

Het Eindhovens Dagblad doet verslag van de totstandkoming van het Knoptorenboek.

Knoptorenboek

Het prachtige boek met maar liefst 170 afbeeldingen van de Knoptoren.

De Kerk

Aan de binnenzijde is de kerk een juweeltje. Orgel, preekstoel, doopvont en lezenaars stammen uit de 18e eeuw. Fraai zijn ook de nieuwe kroonluchters en de antieke gerestaureerde predikantsborden. De kerk beschikt over een uitstekende akoestiek, een professionele geluidsinstallatie en, heel comfortabel, over vloerverwarming. Kortom, de ruimte is uitstekend geschikt voor een bijeenkomst van maximaal 100 personen, of, in geval van diners, 80 personen. 

De Toren

De toren is van de gemeente Sint-Oedenrode maar vormt nagenoeg een geheel met de kerk. De torenopgang is aan de buitenzijde. Op zaterdagen in de zomer is het mogelijk om de toren te beklimmen. Kijk in de agenda voor de actuele openingstijden.

Faciliteiten

De Knoptoren beschikt over uitstekende sanitaire voorzieningen en is ingericht voor personen met een lichamelijke handicap. Er is een goede geluidsinstallatie, en dankzij vloerverwarming is het er heerlijk warm. Tevens is er in het gebouw Wifi beschikbaar.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact met ons op. 
Bel naar 06 - 23 91 6912 of stuur een mail naar peterdekoning50@gmail.com